Een Travellerspoint blog

Canada & USA 2011- dag 20

Dinsdag 9 augustus 2011- Twilight en regenwouden

semi-overcast 19 °C
Bekijk Canada & USA 2011 op Exhalations's reiskaart.

Route: Lake crescent - La Push - Ruby beach - Hoh Rain Forest
Afstand: 190 km
Activiteiten: La Push beach, Forks, Ruby Beach, Mosses Trail, Spruce Trail
Weer: afwisselend zonnig en bewolkt
Wildlife: Woody woodpacker, zeesterren, zee anemonen.
Overnachting: Hoh River Campground, Olymic NP

We staan op en maken spek met eieren met een lekkere koffie. Na een moeilijke afwas (probeer maar eens gestold spekvet af te wassen met ecologisch afwasmiddel en koud water!) breken we de tent af en vertrekken we richting de stranden langs de kust van het Olympic Peninsula.

IMG_3414.jpg

We rijden voorbij de rommelige woningen van de Quileute indianen in La Push en merken de verkeersborden die ons inlichten over het tsunami-gevaar en verkeersborden die ons aanraden om geen ontsnapte criminele lifters uit het nabijgelegen correction center mee te nemen ("Escapee in area. Do not pick up hitchhikers").

IMG_3421.jpg

Vlak bij La Push start een pad dat ons na een tiental minuten stappen voert tot het prachtige First Beach. We genieten er van het wilde aanzicht van het strand met de vele aangespoelde en afgebleekte boomstammen. Dat dit het strand is waar een deel van de film Twilight werd opgenomen is leuk meegenomen, maar dat is zeker niet de reden voor onze omweg naar Olympic NP. We hebben Olympic NP toegevoegd aan onze planning omwille van de wilde stranden en het regenwoud wat verder landinwaards. Een toffe afwisseling na de bergachtige klimaten in de Rocky Mountains!

IMG_3451.jpgIMG_3461.jpgIMG_3443.jpg

We rijden verder via Forks, een onbenullig stadje dat door de Twilight gekte omgevormd is tot een trekpleister voor tienermeisjes. Gelukkig kunnen de inwoners er mee lachen want overal zien we bordjes opduiken "No, Edward Cullen didn't sleep here", "Twilight Firewood for sale" etc...

IMG_3552.jpg IMG_3557.jpg

We zetten onze tocht verder richting Ruby Beach waar het op dat ogenblik laag tij is. We gaan op zoek en vinden enorme zeesterren en anemonen en picnicken op het strand met onze laatste restjes crackers en kaas.

IMG_3463.jpgIMG_3477.jpg IMG_3493.jpgIMG_3494.jpg

Het is al na de middag als we besluiten een kampeerplekje te gaan opzoeken aan de Hoh River campground, in het Hoh Rain Forest. We vinden er plek midden in het regenwoud, omgeven door varens en bomen met lange slierten mos.
Aan het visitor center vertrekken we voor de Hall of Mosses trail (1,2 km) die we combineren met de minder indrukwekkende Spruce Trail (2 km). Vanuit het visitor center vertrekt de Hoh River Trail, een lange backcountry hike van 28 km, die we graag zouden doen maar helaas hebben we geen tijd meer om hier te lang te blijven. Spijtig!

Gelukkig is de Hall of Mosses trail op zich al een mooie samenvatting van wat het regenwoud te bieden heeft. We zien er stokoude bomen bedekt met groene en bruine mossen. Omgevallen bomen dienen als voedingsbomen voor nieuwe bomen en een specht tikt gretig de schors van een boom weg. Even lijkt het of de tijd stil staat in dit dichtbegroeide regenwoud. Het is vochtig maar gelukkig regent het niet.

IMG_3511.jpgIMG_3516.jpgIMG_3518.jpgIMG_3530.jpgIMG_3532.jpgIMG_3539.jpgIMG_3541.jpgIMG_3544.jpg

Na een fijne wandeling besluiten we om eten te kopen in het dichtsbijzijnde winkeltje in het Hard Rain Café, zo'n 20 km verderop. We lachen even en beelden ons in dat we vanuit Brussel zouden rijden tot Dendermonde om inkopen te doen! Wanneer we in het winkeltje dan ook geen vers eten vinden besluiten we om ter plekke een burger te eten.

De burger smaakt ons en is meer dan de 40km-lange omweg waard. Als we terug zijn bij de tent ruimen we de auto en onze spullen op. Dit is onze laatste nacht op een camping in het midden van de natuur, de volgende dag keren we al terug naar Seattle.
Onze etensresten (marshmallows, crackers, koffie,..) geven we af aan een gezin wat verder op de camping dat ons erg dankbaar is omdat ze blijkbaar al hun etensreserves door één of ander incident zijn verloren.
We maken een laatste kampvuur en proberen het dobbelspelletje Farkle uit dat we op de ferry hebben gekocht. Helaas stelt het spel teleur en proberen we er een Yahtzee van te maken.

IMG_3550.jpg

Na een laatste theetje aan het kampvuur kruipen we in de tent voor een laatste nacht in de tent. Het matje met de lek, waar we nu al meer dan een week elke nacht om beurt op slapen zullen we alvast niet missen!

Geplaatst door Exhalations 11:39 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged twilight olympic forks hoh_rain_forest ruby_beach la_push

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint