Een Travellerspoint blog

Canada & USA 2011- dag 19

Maandag 8 augustus 2011- Back to the USA

overcast 17 °C
Bekijk Canada & USA 2011 op Exhalations's reiskaart.

Route: Sidney Spit Marine Park - Olympic NP
Afstand: 95 km
Activiteiten: Victoria, grensoversteek, Olympic NP
Weer: bewolkt
Wildlife: 2 Zeeotters, ganzen, ooievaren, arend
Overnachting: Fairholm Campground, Olymic NP

Wanneer we opstaan is het laagtij en zien we een stel zeeotters aan het strand.

IMG_3379.jpgIMG_3387.jpg
We ontbijten en breken de tent af. Na een korte wandeling in het bos pakken we de rugzakken en stappen we naar de steiger.
Met de ferry keren we terug naar Sidney waar we onze auto hadden laten staan.
We hangen het Canadees vlagje dat we in Vancouver hebben gekocht uit het raam, zoals we al zoveel Canadezen hebben zien doen en vertrekken richting Victoria via een scenic route langs de kust.
IMG_3388.jpg

In Victoria hebben we net de tijd om iets te gaan eten alvorens we ons naar de ferry begeven die ons terug naar Amerika zal brengen.
Voor we op de ferry mogen rijden moeten we nog voorbij de boarder control, waar we van de security officer "you guys are trouble" te horen krijgen. En dat omdat we in Belgiƫ wonen, ik een franse pas heb en een vervallen pas met een geldig Visum voor Amerika en we in een Amerikaanse auto rijden waaraan een Canadees vlaggetje wappert! We worden onderworpen aan een volledige ondervraging waarbij zelfs naar ons beroep gevraagd wordt...

EĆ©nmaal op de ferry vinden we een plekje binnen en geven we onze laatste Canadese dollars uit aan het boek "oh my god, a beaver is eating my canoe". Terwijl ik in het boek lees worden we aangesproken door een Canadese epidemioloog. Hij vraagt waar we naartoe gaan en raadt ons aan om krab te gaan eten in een gekend restaurant in Sequim.

Wanneer we in Port Angeles toekomen rijden we verder naar Olympic NP tot aan Lake Crescent. We zoeken een plekje in Fairholm Campground en zijn onder de indruk van de mossige tropische bomen en het heldere water van het meer. De beste plaatsen langs het meer zijn al ingenomen maar we vinden een fijn plekje iets hogerop en wanen ons in een regenwoud.
IMG_3412.jpgIMG_3403.jpgIMG_3411.jpg

Na een lekkere spaghetti carbonara en een theetje bij het kampvuur kruipen we in de tent.

Geplaatst door Exhalations 7:46 Gearchiveerd in Verenigde Staten Tagged victoria sidney olympic np

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint