Een Travellerspoint blog

Canada & USA 2011- dag 15

Donderdag 4 augustus 2011- Kanovaren en wildkamperen

sunny 20 °C
Bekijk Canada & USA 2011 op Exhalations's reiskaart.

Route:/
Afstand: /
Activiteiten: kanovaren op Clearwater Lake, wildkamperen op de oever
Weer: warm en zonnig
Wildlife: blauwe vogel met kuif
Overnachting: Caribou Beach backcountry campground, Clearwater Lake

We staan laat op en zijn helemaal klaar voor ons kano-avontuur. We eten een stevig ontbijt in het hutje op het terras aan het water: ei, worst, patatjes met veel look en refill-koffie. Even staan we versteld dat er wifi is in de hut. Telefoonbereik is er niet, maar wifi via satelliet wel...hooguit vreemd!
IMG_2979.jpg

Na het ondertekenen van een waiver (uiteraard!) en wat uitleg over het besturen en gebruiken van de kano, proppen we ons gerief in de waterdichte zakken. Met een tent, slaapzakken, matjes, kookgerief, eten, drinkbaar water, houtblokken en nog wat rommel zijn we zwaar bepakt maar de kano kan het allemaal aan. Later die dag zien we zelfs canadezen die hele frigoboxen en stoelen in de kano meesleuren!

We kopen de backcountry permits en krijgen een kaartje mee met de locaties van de kampeerplaatsen. Wildkamperen in Canada is niet zoals in Noorwegen: er zijn 'wilde' kampeerplaatsen voorzien met bearproof lockers of een hoge balk waarover je je eten en toiletspullen kan hangen. In Clearwater Lake hebben de wilde kampeerplaatsen zelfs een firepit, een bankje en iets verderop in de bossen zelfs een dry toilet! Wildkamperen slaat hier eerder op de eenzaamheid dan op het gebrek aan voorzieningen....

We gaan naar de steiger en proberen met alle macht de kano van het hoge rek te halen. Gelukkig komt een local guy ons een handje helpen en algauw bevinden we ons op het heldere water van Clearwater Lake. Ulrike is kapitein-stuurder en zit achteraan, ik ben de 'motor' (ahum) en zit vooraan.
IMG_3004.jpgIMG_3022.jpgIMG_3011.jpg

We peddelen op ons gemakje een 30tal minuten tot aan het eerste strandje. We besluiten daar reeds de tent op te stellen aan een prachtig plekje met een strand van 180° en uitzicht op het meer en de bergen. De volgende dag moeten we namelijk tot in Vancouver geraken en zal er 's morgens geen tijd zijn om al te lang terug te varen tot de auto. Op dit plekje zijn we toch al meer dan een half uur verwijderd van de bewoonde wereld, desolaat genoeg!

IMG_2981.jpgIMG_2990.jpgIMG_2994.jpgIMG_3002.jpg

Nadat de tent is opgesteld en het eten in de bearproof container zit, varen we verder naar het volgende strandje, Diver's Bluff, ongeveer 8 km verwijderd van het startpunt. De kampeerplekjes zijn hier iets minder mooi want ze bevinden zich niet op het strand. We genieten er van de zon en zwemmen in ons ondergoed in het frisse meer.
IMG_3029.jpgIMG_3033.jpg

Na de deugdoende verfrissing varen we nog even verder op het meer, maar het begint al wat laat te worden en we besluiten niet tot de derde kampeerplek te varen.

IMG_3035.jpgIMG_3037.jpgIMG_3043.jpgIMG_3046.jpg 8IMG_3051.jpgIMG_3070.jpg

We varen terug naar onze tent en koken soep en chili con carne op een houtstronk op ons strandje. We genieten van de zonsondergang en van de stilte. De weinige kanovaarders keren terug naar het startpunt en we blijven als enigen over aan de oever. Twee mannen nemen wat verderop een plekje in maar we horen en zien ze niet en hun aanwezigheid stelt ons stiekem toch een beetje gerust.

IMG_3072.jpgIMG_3075.jpg2IMG_3095.jpg

We krijgen gezelschap van eenden, meeuwen en mooie blauwe vogels en maken een kampvuur (daar is Ulrike ondertussen erg goed in geworden!). Met een theetje genieten we van de zonsondergang en dromen we van een hele week met de kano op de meren van Wells Gray.

IMG_3079.jpg IMG_3098.jpg

Dit is veruit de beste ervaring van onze hele reis!

Geplaatst door Exhalations 2:35 Gearchiveerd in Canada Tagged lake camping canoe backcountry clearwater

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint